zioła

Smaki z łąki: wrzos, wrotycz pospolity, żarnowiec miotlasty. Zastosowanie w kuchni i zielarstwie

25 Sie 2017Skomentuj

W ramach naszego cyklu „Smaki z łąki” przedstawiamy kolejne trzy rośliny powszechnie występujące na terenie powiatu legionowskiego oraz opisujemy ich możliwe zastosowanie, zarówno w kuchni

Smaki z łąki. Jarzębina i nawłoć. Zastosowanie w kuchni

11 Sie 2017Skomentuj

Wiele z roślin, które rosną na łąkach, w lasach, a nawet w miastach jest jadalnych. Korzystają z nich nie tylko zielarze, ale mogą one mieć

Smaki z łąki: Jasnota purpurowa, chmiel, cykoria podróżnik

21 Lip 2017Skomentuj

Wiele z roślin, które rosną na łąkach, w lasach, a nawet w miastach jest jadalnych. Korzystają z nich nie tylko zielarze, ale mogą one mieć