Legionowo. Wołowina na ruszt. Już nie Fish… teraz Beef&Grill

fish&grill-2015_17

Fish&Grill (fot. GP)

Po sześciu edycjach popularnego w Legionowie Fish&Grill miasto postanowiło odmienić nieco tę imprezę. Zmiana będzie diametralna, bo na rusz zamiast ryby w tym roku wrzucimy… wołowinę. W związku z tym kulinarna rywalizacja odbędzie się już nie na Fish&Grill, ale na Beef&Gill.

 

3 maja przy Arenie Legionowo amatorzy i mistrzowie kuchni pokażą, jakie smaki można uzyskać, gdy na ruszcie położy się wołowinę. Jak co roku konkurs skierowany jest do amatorów sztuki gastronomicznej. Ideą przedsięwzięcia, którego organizatorami są Urząd Miasta Legionowo i Carlos Gonzalez Tejera, jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o grillowaniu, oraz integrowanie mieszkańców poprzez wspólną zabawę. Jury złożone z amatorów i zawodowców, pracujące pod kierunkiem Łukasza Kawallera, wybierze najsmaczniejsze danie, a jego autorzy otrzymają atrakcyjne nagrody.

 

Atrakcje

Gwiazdą wieczoru będzie zespół  Akcent, którego występ poprzedzi świetnie bawiący publiczność Exaited. Tego dnia zaplanowanych jest wiele atrakcji m.in. „byk na rożnie” czy też pokazy gotowania, prezentowane na scenie przez znanych kucharzy. Nie zabraknie atrakcji dla najmłodszych: będą mogli obejrzeć  i wziąć aktywny udział w przedstawieniu teatralnym, a także podziwiać występy grupy tanecznej Born2Dance czy dziecięcego zespołu Szachraj. Na ten dzień zaplanowano także pierwszy w Legionowie zlot foodtrucków.