Wiola Błazucka, znana jako „Pierogi z Kimchi”, odczarowuje dla nas kuchnię koreańską. Na YouTubie zaraża miłością do Korei i tamtejszego jedzenia. A w tej książce pokazuje, że tradycyjne koreańskie dania można wykonać w każdym polskim domu z łatwo dostępnych składników. W dodatku większość z nich można wykonać ze składników dostępnych w każdym supermarkecie.
Razem z Wiolą i jej synkiem Sonu poznasz trzy poziomy koreańskiego wtajemniczenia kulinarnego:
- Pierwszy, który pozwoli ci poznać koreańskie smaki dzięki składnikom dostępnym w każdym polskim supermarkecie.
- Drugi – gdzie do uzyskania prawdziwego koreańskiego smaku
potrzebny jest jeden lub dwa „nietypowe” składniki. - Trzeci – mistrz kuchni koreańskiej – to poziom, na którym będziesz
potrzebować więcej koreańskich składników, ale większość z nich
skompletujesz już na poziomie drugim.
Siemanko!
Jestem Wiola, mieszkam w Korei i uwielbiam gotować koreańskie potrawy, bo ta
kuchnia jest naprawdę pyszna i zdrowa (ale bardziej jednak pyszna niż zdrowa).
Odkąd zamieszkałam w Korei (było to w 2017 roku), codziennie gotuję po koreańsku
i dobrze mi to wychodzi – mój mąż i synek zawsze chodzą zadowoleni
i najedzeni. Gotowania tych potraw nauczyłam się sama, ale mam w domu zaufanego
koreańskiego recenzenta (mojego męża), więc możecie być pewni, że przepisy,
które wam prezentuję, są autentyczne – czasami tylko trochę zaadaptowane
na polskie warunki.
Miłością do koreańskiej kuchni udało mi się zarazić naprawdę wielu widzów mojego
kanału na YouTubie „Pierogi z Kimchi” i mam nadzieję, że uda
mi się nią zarazić również was.
No to papa!
Wiola
W książce znajdziesz również linki do ekskluzywnych, niepublikowanych nigdy wcześniej filmików z Wiolą i Sonu w roli głównej!
Patronat nad książką objął sklep internetowy kimchi.pl.
Premiera 27 października.