Kuchenne rewolucje, program emitowany w TVN, zawitały do Legionowa. W ubiegłym tygodniu znana restauratorka zaczęła transformację w restauracji Carska.
Jak udało się nam ustalić, w restauracji Carska rozpoczęła się kuchenna rewolucja. Informacja ta utrzymywana była cały czas w tajemnicy, jednak w ubiegłym tygodniu zarówno rzecznik prasowy UM Legionowo, jak i inne powiązane z urzędem media zaczęły ogłaszać ten fakt. Sprawdziliśmy, czy faktycznie jakiekolwiek zmiany były przeprowadzane. Poszliśmy do Carskiej w niedzielę i okazało się, że restauracja się odmieniła. Główna sala, która do tej pory była sterylnie biała, została teraz urządzona w stylu z XIX wieku. Zrobiło się cieplej i przytulniej. W trakcie naszej wizyty przez cały czas z głośników pobrzmiewała rosyjska muzyka. Sprawdziliśmy, czy zostało zmienione także menu. O ile wcześniej w restauracji królowała kuchnia polska, o tyle w starej karcie pojawiła się już wkładka sygnowana przez Magdę Gessler. Kucharka z TVN poleca potrawy rosyjskie w tym śledzia pod szubą, soliankę (ostra zupa mięsna), pielmieni syberyjskie (pierożki zanurzone w rosole), a także jelenia w sosie borowikowym z kaszą i buraczkami oraz kisiel żurawinowy z bitą śmietaną. Na nasze pytania, dotyczące efektów prac Magdy Gessler, obsługa restauracji nie chciała udzielać informacji, ponieważ jest związana z producentami serii kontraktem zakazującym kontaktów z mediami przed ostateczną akceptacją zmian przeprowadzonych w Carskiej przez Magdę Gessler.
Efekty pracy Magdy Gessler możemy poznawać już teraz, jednak o tym, czy pod zmianami podpisze się gwiazda TVN-u, dowiemy się za około miesiąc, gdy restauratorka ponownie odwiedzi legionowską restaurację i zweryfikuje, czy właścicielka działa według jej wskazówek.
/red/