Zgodnie ze stosownymi przepisami należy wyszczególnić, za co sołtys dostaje dietę. Jak się okazuje, samo bycie sołtysem i udział w sesjach Rady Gminy nie jest
Okres jesienno-zimowy, trwający w Polsce dobre pół roku, powoduje, że w okolicach marca i kwietnia wszyscy wyglądają za tą upragnioną wiosną. Liczymy bowiem na to,
Marzysz o odzyskaniu szczupłej sylwetki, zdrowia i dobrego samopoczucia? Poprzednie próby odchudzania nie przyniosły oczekiwanego rezultatu, więc teraz boisz się spróbować jeszcze raz? Odważ się
Szacuje się, że w Europie jedna na trzy kobiety i jeden na ośmiu mężczyzn w wieku powyżej 50 lat zachoruje na osteoporozę. Ta choroba to cichy zabójca,
Nie pamiętasz ostatniej wizyty w toalecie? Dłużej niż tydzień? Sama myśl o wizycie tam napawa lękiem? Chyba każdy przez to przechodził. Nie ma na co
Pani Julia Molska to absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, który ukończyła z tytułem magister dietetyki. Odpowiada na pytania dotyczące problematyki żywieniowej osób starszych i chorych
14 listopada w legionowskim klubie „Scena 210” odbył się pierwszy wykład z cyklu „Z biblioteką po zdrowie” zorganizowany przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Legionowie.
Średnio co drugi dorosły Polak ma nadwagę lub jest otyły. Alarmujące jest, że problem zaczyna się już u dzieci i młodzieży. Co piąty młody człowiek
Wakacje obrodziły w Legionowie soczystymi owocami i warzywami, a to z powodu nowego sklepu „Zieleniak”, który otwarto w połowie czerwca przy ul. Słowackiego 37. Kupimy
8 mln Polaków ma podwyższone stężenie cholesterolu, co po nadciśnieniu tętniczym jest drugim czynnikiem zwiększającym ryzyko zawału serca, który jest przyczyną prawie połowy wszystkich
Choroby autoimmunologiczne okiem dietetyka: RZS, Hashimoto, łuszczyca Tematem wykładu będą przyczyny powstawania chorób o podłożu autoimmunologicznym oraz ich leczenie i zapobieganie dzięki zastosowaniu odpowiedniej
16 czerwca w Akademii Pedagogiki Specjalnej podczas konferencji „Wiem, co jem – jak wdrażać w szkole od 1 września 2015 r. nowe prawo w zakresie żywienia?”
Chipsy, kaloryczne batony, paluszki, ciastka, słone orzeszki, słodzone napoje, hamburgery, hot dogi i pizze – to tylko niektóre produkty, które już od 1 września br.
Niewykluczone, że już od 1 września br. jedna z legionowskich szkół wdroży pilotażowy program kompleksowo promujący zdrowe nawyki żywieniowe, zarówno wśród uczniów, jak i ich
Powyższe hasła tytułowe przybliżają nas do tematyki związanej z zaburzeniami jedzenia. U coraz więcej osób można zaobserwować trudności w tym zakresie.
W tłusty czwartek każdy może, a nawet powinien zjeść pączka. Dla tych, którzy nie chcieliby, by ten słodki grzech poszedł w biodra, przygotowaliśmy listę aktywności
komentarze
trasa mostowa miała być częścią ringu Warszawy żeby tranzyt w
autor Halina (więcej...)śmiej się śmiej, kiedy nagle staniesz w korku na godzinkę
autor Tomasz (więcej...)oj tam, Prezes to swojak (starozakonny) "Jak informuje dziennik "Puls
autor Halina (więcej...)koperta za 'chuda' była?? Hevi As - Vieli-Sheew
autor Tomasz (więcej...)Ale lipa , wszem i wobec wiadomo , że to
autor Zbychu (więcej...)