Autorka bestsellerowej serii Zamień chemię na jedzenie, mama trójki dzieci, po raz kolejny zmienia oblicze polskiej kuchni. Dzieli się z nami swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i innych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
DZIĘKI TEJ KSIĄŻCE DOWIESZ SIĘ:
> jak sprawić, by nad stołem unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt
> jak urządzić zdrowe święta niewielkim nakładem czasu i kosztów
> jak przygotować barszcz z uszkami na domowym zakwasie
> jak zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, a sok z kartonu na najlepszą lemoniadę
> czy można upiec pyszny sernik bez pszennej mąki
> co zrobić, by smak wigilijnej kolacji zapamiętać na zawsze
Święta bez chemii to Twój przepis na zdrowe i szczęśliwe święta! Bez polepszaczy!