Wieczór w rytmie samby

520449dee0b9a.jpg

W ubiegły piątek Hotel 500 zapraszał na wieczór tematyczny. Tym razem impreza odbyła się w stylu brazylijskim, przy smacznym brazylijskim jedzeniu, rytmach samby i pokazach capoeiry.

Wieczory tematyczne w Hotelu 500 połoźonym na wybrzeźu Zalewu Zegrzyńskiego mogą na trwałe wpisać się w kulturalny krajobraz Powiatu Legionowskiego. Impreza obfitowała w szereg atrakcji, które zaspokajały najbardziej wyszukane gusta. Hotelowa kuchnia wraz z kucharzami z Brazylii przygotowała specjalne menu, w którym zaproponowano potrawy z kraju kawy. – Dzisiaj zaproponowaliśmy gościom między innymi grillowaną polędwicę z ananasem, liściem rozmarynu, sałatkę z  gotowanych krewetek, mango, papai, mięty, kolendry i sosem nam pla – mówi Dorota Kubiaczyk, Dyrektor Hotelu. W trakcie ponadczterogodzinnej imprezy gościom czas umilała brazylijska muzyka a takźe tancerze capoeiry – sztuki walki z elementami tańca. Niezwykły entuzjazm gości Hotelu 500 wywołał takźe pokaz samby. Na wyrażne źyczenie obecnych na wieczorze spontanicznie zorganizowano naukę tego zmysłowego tańca, w którym uczestniczyło kilkanaście osób. – Świetnie, źe ludzie tak bardzo pozytywnie zareagowali na przygotowane przez nas pokazy. Taka reakcja gości pokazuje, jak miło moźna u nas spędzić czas i się zrelaksować – skomentowała nam to dyrektor Kubiaczyk. W trakcie wieczoru brazylijskiego serwowano południowoamerykańskie drinki – wśród nich Caipirnha, chyba najbardziej znany drink, w skład którego wchodzi cachaca (brazylijska wódka z trzciny cukrowej), brązowy cukier trzcinowy i sok z limonki.  – Przygotowaliśmy takźe prawdziwie owocowo-tropikalne kompozycje takie jak Caipi Tropical, w skład którego, poza cachaca, wchodzą truskawki, ananas, kiwi, pomarańcza – opowiadała dyrektor. Goście byli zachwyceni.

Impreza zorganizowana przez Hotel 500 spełniła oczekiwania profesjonalnie zorganizowanej imprezy tematycznej. Oby częściej, oby z tyloma atrakcjami! Wiadomo juź, źe kolejna edycja imprezy brazylijskiej odbędzie się za rok, a tymczasem juź we wrześniu Hotel 500 zaprasza sprawdzenia menu, które wzbogaci się o kilka nowych potraw z rybą w roli głównej.

HP