W dniach 17 i 18 kwietnia ponownie do Legionowa wróci – Festiwal Smaków Food Trucków. Mobilne kuchnie z całego kraju serwować będą dania ze wszystkich stron świata na placu przy Domu Handlowym Maxim. Z powodu panującej epidemii koronawirusa tegoroczna edycja przybierze nową formę – „na wynos”.
Co do zjedzenia?
W tegorocznej edycji imprezy nie zabraknie burgerów w coraz to nowszych odsłonach i belgijskich frytek. Jeśli jednak macie ochotę także na kuchnie z odległych zakątków świata to Wasze podniebienia zadowolą azjatyckie bułeczki baozi, meksykańskie quesadille, wietnamskie sajgonki i makarony z woka. Na festiwalu będą także desery pod postacią hiszpańskich churrosów z cukrem pudrem.
Bezpieczeństwo sanitarne
Ze względu na wprowadzone obostrzenia, wszyscy wystawcy zobligowani są do przestrzegania zasad bezpieczeństwa dotyczących gastronomii. Potrawy będą przygotowywane z zachowaniem reżimu sanitarnego. Ze względów bezpieczeństwa Festiwal Smaków Food Trucków odbędzie się w opcji na wynos. Wszyscy goście będą proszeni o:
- zachowanie dwumetrowej odległości w kolejce po zamówienia,
- zakrywanie ust i nosa maseczką,
- preferowanie płatności kartą.
Dodatkowo przy wejściu oraz na terenie wydarzenia będą znajdowały się pojemniki z płynem dezynfekującym.
Festiwal Smaków Food Trucków w Legionowie odbędzie się 17 kwietnia (sobota) w godz. 12-21 i 18 kwietnia (niedziela) w godz. 12-20.