Karnawałowe propozycje Restauracji Carskiej. Rabaty, koncerty i bal ostatkowy

carska

Do 13 lutego trwa karnawał. Wykorzystajmy ten czas i bawmy się. O świetny klimat i smaczne jedzenie zadbała Restauracja Carska, w której w każdym tygodniu karnawału dziać się będzie coś godnego uwagi. Dodatkowo w tym czasie możecie skorzystać z 30% rabatu na pierogi i herbaty.

W każdy piątek karnawału w Restauracji Carskiej obywać się będą wieczorki taneczne. Pierwszy już 19 stycznia. DJ BOOYA zagra tego dnia najlepsze utwory lat 80, 90 i współczesne.

 

25 stycznia (czwartek) warto wybrać się do Restauracji Carskiej na koncert Włodzimierza Wysockiego z okazji jego 80. urodzin. Oprócz jego najlepszych utworów usłyszymy także piosenki Leonida Volodko. Koncert połączony jest z uroczystą kolacją i ulubionym daniem poety. Koszt zaproszenia wynosi 100 zł od osoby.

 

 

Bal ostatkowy

10 lutego zapraszamy na BAL OSTATKOWY. W cenie 150 zł/os każdy poza świetną zabawą będzie miał zagwarantowane:

– zupę kokosową z krewetkami i świeżą kolendrą

– befsztyk Carski z kaszą dragomirowską podany z buraczkami glazurowanymi i sosem miodowo-musztardowym

– żurek z białą swojską kiełbasą i jajkiem

Przystawki zimne

– roladki z pieczonego rostbeffu z musem z dzikiego chrzanu

– mini bliny na trzy sposoby (z łososiem, kawiorem,grzybkami)

– torciki śledziowe na pumperniklu

– tymbaliki z goloneczki w złocistej galarecie z warzywami

– gruszki kaparowo-serowe w otulinie migdałowej

– sałatka Kartoszka z bekonem, grzybkami i ogórkiem

– paleta chrupiących sałat i warzyw z wędzoną kurą z winnym vienegrettem

– bufet deserowy

– napoje zimne i gorące bez ograniczeń

 

Restauracja Carska czynna jest codziennie od godz 12 do 21:00. Dodać należy, że w każdy dzień karnawału dostaniemy 30% rabatu na wszystkie pierogi z karty menu oraz zimowe herbaty rozgrzewające. Poza tym w ofercie menu znajdziemy tam wiele tradycyjnych potraw kuchni rosyjskiej, takie jak ucha hartowana polanami z brzozy, solianka, bliny z kawiorem, pielmieni syberyjskie. Zachęcamy do spróbowania nowych dań takich jak stek syberyjski z warzywami z opiekanymi kartoszkami, grillowanymi i sosem z marynowanego pieprzu lub zraziki moskiewskie w sosie rozmarynowym z kaszą i buraczkami glazurowanymi.

Muzyka na żywo w każdą niedzielę

W każdą niedzielę przy dźwiękach skrzypiec i akordeonu lub ballad rosyjskich na żywo (muzyka na żywo od godziny 13 do 17:00) skosztować można niszowych piw rosyjskich lub delektować się smakiem win gruzińskich. W sezonie zimowym godna polecenia będzie herbata z samowara z domową konfiturą oraz domowa szarlotka na ciepło lub delikatna beza “carycy Katarzyny”, która swoim smakiem zachwyci każdego. Mając na uwadze ciągły rozwój oraz chęć zaoferowania gościom nowych smaków, Szef kuchni przygotowuje “menu weekendowe”w którym znajdują się propozycje odmienne od stałej karty menu.