Legionowo. Legionowskie grillowanie tym razem z wieprzowiną, czyli Pork&Grill

fish-grill-2014-legionowo_20

Fish&grill 2014

 

Po siedmiu edycjach legionowskiego grillowania, w tym roku na rozgrzany ruszt zamiast ryb i wołowiny wrzucimy wieprzowinę. W związku z tym, ta popularna w mieście kulinarna rywalizacja zorganizowana zostanie pod nową nazwą – już nie, jako „Fish&Grill”, czy też „Beef&Grill”, tylko, jako „Pork&Grill”.

Z okazji obchodów Narodowego Święta Konstytucji 3 Maja oraz 65-lecia Legionowa, w świąteczną środę (3 maja br.) pod sportową „Areną”, amatorzy i mistrzowie kuchni pokażą, jakie smaki można uzyskać, gdy na ruszcie położy się wieprzowinę. Jak co roku, ten kulinarny konkurs skierowany zostanie do amatorów sztuki gastronomicznej. Legionowskim „świnkom z rożna”, oprócz warsztatów i pokazów kulinarnych, będzie towarzyszył festiwal „food trucków”, czyli gastronomii na kółkach.

 

 

Cheerleaderki i królowie disco-polo

Uroczysta parada pod przewodem cheerleaderek z „WildCats Cheerleaders” poprowadzi legionowian na grillowaną świnkę pod sportową „Arenę” wprost spod dziedzińca legionowskiego magistratu. W trakcie i tuż po konsumpcji przysmaków przyrządzonych z wieprzowiny, na ustawionej przy stadionie miejskim scenie pojawią się gwiazdy wieczoru. Kolejny raz z rzędu, Legionowo stanie się stolicą krajowego disco-polo. – Gwiazdą wieczoru będzie zespół „Mig”, którego występ poprzedzą świetnie bawiące publiczność zespoły „Beat Boys” oraz „Bayera” – oznajmiają legionowscy włodarze na oficjalnej stronie internetowej miasta.