Pod koniec lutego na naszych blogach powstał nowy dział „W kuchni z Gazetą Powiatową”, co stanowiło zwiastun naszego konkursu kulinarnego.
Od 24 lutego nasi czytelnicy wysyłali nam przepisy kulinarne wraz ze zdjęciami potraw. Receptury zamieszczaliśmy na stronie www.blogi.gazetapowiatowa.pl/przepisy-kulinarne/. Wczoraj zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń do marcowej edycji. Łącznie spłynęło do nas 17 przepisów.
Już teraz wiadomo, kto wygrał książkę. Przypomnijmy, miała ona trafić do autora największej liczby przepisów konkursowych. I tak w pierwszej edycji konkursu najwięcej receptur spłynęło od Katarzyny Milewskiej-Świeżak, która to przesłała nam 9 propozycji kulinarnych.
Nagroda główna, zestaw sushi o wartości 69 zł, trafi do autora, którego przepis dotrze do największej grupy internautów (najwięcej unikalnych użytkowników otworzy stronę z jego przepisem). Te wyniki poznamy 1 kwietnia, a tymczasem do 31 marca można udostępniać adresy stron z przepisami, które najbardziej Wam się spodobały lub których autorom najbardziej dopingujecie. Poniżej zamieszczamy linki do przepisów, których autorzy walczą o zdobycie nagrody głównej.
Przypominamy także, że od dnia dzisiejszego przyjmujemy zgłoszenia na kwietniową edycję konkursu. TUTAJ dostępny regulamin.
Przepisy, które biorą udział w marcowej edycji konkursu:
Sernik z białą czekoladą i malinami
Brukselka pieczona z czosnkiem
Kurczak w kremowym sosie z białymi szparagami
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami
Tort bezowy z kremem mascarpone
Zupa krem z cukinii z mascarpone
Pieczone zimowe warzywa w sosie musztardowo-klonowym
Ciasteczka owsiane, szybkie, zdrowe i pyszne
Sponsorem nagrody głównej jest Restauracja Ten Sushi w Legionowie przy ul. Słowackiego 37