Cristina Catese: Italia. Amore Mio

Bez nazwy-1

Marzycie, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii? Cristina Catese, rodowita rzymianka i szefowa kuchni, zabierze Was w podróż do Włoch dzieląc się przepisami zarówno autorskimi, jak i rodzinnymi recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenia. Książka „Italia. Amore mio” już w księgarniach.

Włochy to słońce, gorący temperament, świeżo parzona kawa i wyśmienita kuchnia. A jeśli kuchnia, to oczywiście jej wysokość pizza, przeróżne pasty z domowym makaronem, pyszne sery, dojrzewające szynki i świeże owoce morza. W książce „Italia. Amore mio” znajdziecie przepisy, dzięki którym z kilku dobrej jakości składników wyczarujecie najrozmaitsze dania i desery. Autorka mówi, że urodziła się jako kucharka, a wychowała w prawdziwie włoskiej rodzinie, w której wszyscy kochali jeść i gotować. Jej kuchnia to połączenie tradycji i innowacji, comfort food i zdrowego jedzenia. A słowa, które najlepiej opisują kuchnię Cristiny, to wyrafinowana prostota.

 

W książce znajdziecie przepisy m. in. pieczone gnocchi alla romana, smażone oliwki  all’ascolana faszerowane mięsem, kalmary z groszkiem, szpinakowe pierożki Balanzoni, a także na domowy makaron oraz ciasto na pizzę.

Razem z Cristiną wyruszycie w fascynującą kulinarną podróż przez wszystkie regiony gorącej Italii!