Gessler pozmieniała w Carskiej

5204660599738.jpg

Kuchenne rewolucje, program emitowany w TVN, zawitały do Legionowa. W ubiegłym tygodniu znana restauratorka zaczęła transformację w restauracji Carska.

 

Jak udało się nam ustalić, w restauracji Carska rozpoczęła się kuchenna rewolucja. Informacja ta utrzymywana była cały czas w tajemnicy, jednak w ubiegłym tygodniu zarówno rzecznik prasowy UM Legionowo, jak i inne powiązane z urzędem media zaczęły ogłaszać ten fakt. Sprawdziliśmy, czy faktycznie jakiekolwiek zmiany były przeprowadzane. Poszliśmy do Carskiej w niedzielę i okazało się, że restauracja się odmieniła. Główna sala, która do tej pory była sterylnie biała, została teraz urządzona w stylu z XIX wieku. Zrobiło się cieplej i przytulniej. W trakcie naszej wizyty przez cały czas z głośników pobrzmiewała rosyjska muzyka. Sprawdziliśmy, czy zostało zmienione także menu. O ile wcześniej w restauracji królowała kuchnia polska, o tyle w starej karcie pojawiła się już wkładka sygnowana przez Magdę Gessler. Kucharka z TVN poleca potrawy rosyjskie w tym śledzia pod szubą, soliankę (ostra zupa mięsna), pielmieni syberyjskie (pierożki zanurzone w rosole), a także jelenia w sosie borowikowym z kaszą i buraczkami oraz kisiel żurawinowy z bitą śmietaną. Na nasze pytania, dotyczące efektów prac Magdy Gessler, obsługa restauracji nie chciała udzielać informacji, ponieważ jest związana z producentami serii kontraktem zakazującym kontaktów z mediami przed ostateczną akceptacją zmian przeprowadzonych w Carskiej przez Magdę Gessler.

Efekty pracy Magdy Gessler możemy poznawać już teraz, jednak o tym, czy pod zmianami podpisze się gwiazda TVN-u, dowiemy się za około miesiąc, gdy restauratorka ponownie odwiedzi legionowską restaurację i zweryfikuje, czy właścicielka działa według jej wskazówek.

/red/

komentarze: 44

  1. gekon :

    Ciekawe czy chamka Gessler krzyczała, przeklinała i mieszała z błotem właścicieli i obsługę, jak to ma w zwyczaju, byle by „szoł” zrobić?

  2. dagrod2007 :

    Ta wielka Dama Gessler powinna wiedzieć że jak się pracuje w kuchni to kudły trzeba nosić przykryte lub przynajmniej związane. Wielka restauratorka psia mać a nie zna podstaw BHP . Do Carskiej na pewno już nie zawitam .

  3. Michał Anonim :

    Współczuję pracownikom restauracji, szczególnie kucharzom, których caryca ma w zwyczaju za idiotów i nieudaczników.

  4. smakoszka :

    własnie tez chciałam napisac że gessler nie zna do konca zasad bhp bo nawet ten kto nie ma wykształcenia kucharza wie że włosy trzeba związac a najlepiej zakryć :)wybrac raczej sie nie wybiore bo przykre doswiadczenia mam zwiazane z carską a teraz na dodatek pojawiła się tam Madziulka… nie polecam :) wole inne restauracje nie daleko Legionowa :) ale jak odcinek pokaze sie w tv to chętnie go zobacze żeby poprawić sobie humor :D

  5. Magdallena Caryca II :

    Byłam, kuchnię zmieniłam na lepszą… ale najadłam się dopiero po drugiej stronie wiaduktu w Makdenaldzie… rewolucje miałam jeszcze po tym w domu.

  6. alicja :

    „smakoszka
    własnie tez chciałam napisac że gessler nie zna do konca zasad bhp bo nawet ten kto nie ma wykształcenia kucharza wie że włosy trzeba związac a najlepiej zakryć :)wybrac raczej sie nie wybiore bo przykre doswiadczenia mam zwiazane z carską a teraz na dodatek pojawiła się tam Madziulka… nie polecam :) wole inne restauracje nie daleko Legionowa :) ale jak odcinek pokaze sie w tv to chętnie go zobacze żeby poprawić sobie humor :D”
    podpisuję się w 100%!

  7. glizder:-) :

    Obleśne babsko brudnymi pazurami mieszała w garach, fujj. Wielka gwiazda mądrzejsza od radia.

  8. ZORRO :

    PODCZAS PRAC KUCHENNYCH NALEŻY MIEĆ CZYSTY FARTUCH, UPIĘTE WŁOSY I CZEPEK (CHUSTKĘ) NA GŁOWIE, RĘCE CZYSTE, BEZ OZDÓB (PIERŚCIONKÓW, OBRĄCZEK, BRANSOLETEK), ŻADNYCH SZTUCZNYCH RZĘS I PAZURÓW. WSKAZANE TEŻ BADANIA NA NOSICIELSTWO. TO PODSTAWOWE ZASADY SANITARNO-HIGIENICZNE. U GESLERKI JEST WSZYSTKO ODWROTNIE I KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ RESTAURATOR POWINIEN POGNAĆ JĄ Z KUCHNI !!! DZIWNE, ŻE SANEPID NIE REAGUJE NA TAKIE ZACHOWANIA W KUCHNI !!!

  9. AndżinSan :

    Dobre restauracje nie potrzebują wspomagania w postaci nadętych bab. Mam też nadzieję, że znajdzie się krewki kucharz, który dużą chochlą da po łbie tej pokracznej gwieździe.

  10. Ada :

    Carska taką „promocją” przez Gessler straciła dużo klientów a szkoda, bo była to całkiem przyzwoita restauracja. Ja już tam więcej nie pójdę.

  11. smakosz :

    Restauracja Carska to syf, a mąż jednej z właścicelek gania Klientów pijany z nożem! Nie polecam!

  12. egon :

    Co wy gamgolicie właścicielki przemiłe panie,w restauracji czysto,miła obsługa,jedzenie też na poziomie.Po raz kolejny przypomina mi się modlitwa Polaka,KTO TYJESTEŚ POLAK MAŁY ZAWISTNY I MAM KRWAWE GAŁY.

  13. legio :

    Szkoda, że włascicielki dla potrzeb programu odegrały szopkę, żeby tylko zyskać rozgłos i żeby Gesslerka u nich zawitała… A traktowanie tam pracowników woła o pomstę do nieba /wiem, bo tam pracowałem/ Wyzysk i zakłamanie. FUUUU

  14. mistrzu :

    Jedzonko w Carskiej fajne było zawsze, obsługa super. Po co tam Gesslerka – czyżby darmowa super reklama!

  15. czacha :

    pracowałem kiedyś w restauracji gdzie przyszła Pani Gessler żeby poprawić wizerunek i prawie udało Jej się doprowadzić do bankructwa za drogie wymagania stylizacyjne miała

  16. Korek :

    Raz byłem w Carskiej, obsługa kelnerska tragiczna, czas oczekiwania na zamówione danie to 40 minut.
    Polecam bardzo cierpliwym.

  17. kika :

    Ciekawy jestem, czy po kolejnej wizycie będzie zadowolona, czy talerzyki z jedzeniem wylądują na podłodze…

  18. poli :

    Są zwolennicy i krytycy Magdy G :)
    Restauracja decydująca się na takie show musi mieć dystans do siebie i do tego do uczyni „Wielka Restauratorka”. Inaczej zginie. Restauracja a raczej jej właściciele muszą oddzielić tv od rzeczywistości. Niektórzy niestety jak konie brnął w jeszcze gorsze bagno. To duża odwaga i ryzyko. Bravo dla Carskiej. Życzę rozwagi i nie zatracenia się w tym wszystkim. Jak sadze Kuchenne Rewolucje to w przypadku Carskiej przygoda i darmowa reklama na całą Polske. Aby TVN ukazalo ich w dobrym swietle…tego im życze.

  19. darkon :

    Słyszałem niestety niezbyt pochlebne opinie jak Panie Wlascicielki Carskiej dostały malpiego rozumu po wizytacji Magdy Gessler.Wspolczuje pracownikom. A Wlascicielkom radze lepiej isc na urlop i ochlonac bo moga stracic najwiekszy potencjal tej restauracji jaka jest personel.

  20. pracownicy :

    Witamy Wszystkich! Na linii aż gorąco :-)Zapewniamy, że u Nas wszystko w porządku. Zapraszamy Tych, którzy wierzą na słowo i tych, którzy muszą zobaczyć i spróbować, żeby się przekonać. Pozdrawiamy,

  21. pracownicy :

    Witamy Wszystkich! Na linii aż gorąco :-)Zapewniamy, że u Nas wszystko w porządku. Zapraszamy Tych, którzy wierzą na słowo i tych, którzy muszą zobaczyć i spróbować, żeby się przekonać. Pozdrawiamy,

  22. pracownicy :

    Witamy Wszystkich! Na linii aż gorąco :-)Zapewniamy, że u Nas wszystko w porządku. Zapraszamy Tych, którzy wierzą na słowo i tych, którzy muszą zobaczyć i spróbować, żeby się przekonać. Pozdrawiamy,

  23. ZORRO :

    GDYBY WYSTRÓJ I JADŁOSPIS BYŁ TAKI JAK TERAZ, TYLKO PRZED WIZYTĄ GESSLERKI, TEŻ KAZAŁABY WSZYSTKO ZMIENIĆ, PRZEMALOWAĆ NA BIAŁO I GOTOWAĆ POLSKIE DANIA….. DLA ZASADY

  24. Klakla :

    „KURWA, JESTEM MAGDA BOSKA!”. „Kurwa nic więcej nie powiem, bo stracicie szansę na oglądanie najbardziej wypier… programu kulinarnego!!!”
    pudelek.pl/artykul/52536/gessler_kurwa_jestem_magda_boska/

  25. hejka :

    Witam, jestem ciekawa jak pokażą to w tv. Też miałam nieprzyjemność pracować w tym miejscu. Właścicielki restauracji są strasznie skąpe nie wiem jak to możliwe że dały się namówić na zmianę, przecież trzeba wydać mnóstwo pieniędzy. Mam nadzieję, że jedzenie też się zmieni. Powodzenia dla tych którzy muszą tam pracować. Pozdrawiam

  26. elu :

    Podobno menu bedzie kosmicznie drogie hahahaha Legionowo gora ! Przebijemy stare miasto, nowy swiat, a moze nawet NY

  27. julka :

    bylam uczestnikiem kuchennych rewolucji w innym lokalu.wlascicielka tak sie nakrecila ze magda kazala to i to kupic,myslala ze jak zrobi wszystko to kasa bedzie plynela strumieniamii zapomniala ze strumyk moze wyschnac.nawet magda nie ma na to wplywu.jak sie ma restauracje to trzeba szanowac klijentow ,bo dzieki nim lokal istnieje.magda uczy jak oszukiwac kombinowac a to nie oto chodzi gotowac trzeba z sercem i obslugiwac z sercem.przez 4 dni nie nauczy jak prowadzic dobra restauracje,narobi szumu wokol lokalu klienci przyjda zobacza i to wszystko.minie zauroczeniem a lokal bankrutuje.

  28. henio :

    Zapewne dla niektórych trzeba udziału celebrytki aby zainwestować w lokal i uatrakcyjnić menu. Mnie ciekawi czy te nakłady się zwrócą?
    Swoją drogą to na widok tej celebrytki – przełączam telewizor na inny kanał.

  29. scotti :

    Witam Legio ma racje jak bylo dziadostwo tak nadal jest,marne pensje znikome mozliwosci rozwoju w sztue kulinarnej.pozdrawiam

  30. rano63 :

    Widziałem powrót p. Mmagdy G.. czy ten ruskie kawior nie jest z łososia? Bo ją kupuję taką ikre i spazam i mam taki sam ruskie kawior po zalaniu oliwa i posoleniu. Kawior z bielugi lub jesiostra wygląda inaczej. Blinki też nie wyglądały po rusku.

    Pani magda g. Ma pojęcie alternatywne na temat rosyjskiej kuchni. Jak tam jadę, to ciotka mojej żony robi coś co szwarga podniebienie i nerwy. Pani Magdy ciotka Jazda nauczy jak wyglądają standardowe blinki z kawior. Przestanie pani błądzić między sponsorami, których pojęcie o blinkach z kawior i stoliczna nie mają pojęcia.

  31. gosia :

    ja tam jeszcze nie byłam,ale patrząc na ceny,to pewnie nigdy nie pójdę.o zgrozo!!!!!!!coś mi się wydaje,że lokal padnie,bo kto tam będzie chodził!?

  32. martin :

    Niestety ale program i nauka poszły w las….
    Znajoma była w piątek w carskiej ze znajomymi – wszyscy zamówili a potem czekali i czekali i czekali( chyba z godzinę). W końcu jak zaczęli podawać to się okazało że o niej zapomnieli (taka mała wpadka). Zresztą „promocja” była chyba małą ustawką (miejscy i powiatowi notable)

  33. moro :

    ceny z kosmosu, ale oprawy nie ma zadnej, pogniecione obrusy, brudna podloga,juz nie mowiac o stronie internetowej, ktora tez nie zacheca

  34. lucek :

    ta dziewczyna co wyjechala – rzecz gustu – dla mnie niezadbana, stara, jakas sztuczna i sprawiala wrazenie niezrownowazonej, lepsza szefowa, blondynka :)

  35. lucek :

    ta dziewczyna co wyjechala – rzecz gustu – dla mnie niezadbana, stara, jakas sztuczna i sprawiala wrazenie niezrownowazonej, lepsza szefowa, blondynka :)

*

X
Gazeta Powiatowa

Wkrótce wielka nowość

dowiedz się o niej jako pierwszy!


Wyrażam zgodę na otrzymywanie od wydawcy Gazety Powiatowej newslettera z informacjami z terenu powiatu legionowskiego z zamieszczonymi w nim informacjami handlowymi, w tym z ofertami od partnerów wydawcy Gazety Powiatowej. Jednocześnie jestem świadomy/a, że przysługuje mi prawo do rezygnacji z otrzymywania newslettera.