Legionowo. Na 65-lecie miasta, zamiast ryb i krów na ruszcie pojawią się świnie

fish&grill-2015_47

Impreza Fish&Grill w Legionowie w 2015r., fot. GP (archiwum)

Po siedmiu edycjach legionowskiego grillowania, w tym roku na rozgrzany ruszt zamiast ryb i wołowiny wrzucimy wieprzowinę. W związku z tym ta popularna w mieście kulinarna rywalizacja zorganizowana zostanie pod nową nazwą – już nie, jako „Fish&Grill”, czy też „Beef&Grill”, tylko jako „Pork&Grill”.

„Świnki z rożna” i „food trucki” na kółkach

Z okazji obchodów Narodowego Święta Konstytucji 3 Maja oraz 65-lecia Legionowa, w świąteczną środę (3 maja br.) pod sportową „Areną”, amatorzy i mistrzowie kuchni pokażą, jakie smaki można uzyskać, gdy na ruszcie położy się wieprzowinę. Jak co roku, ten kulinarny konkurs skierowany zostanie do amatorów sztuki gastronomicznej. Legionowskim „świnkom z rożna”, oprócz warsztatów i pokazów kulinarnych, będzie towarzyszył także i festiwal coraz to modniejszych w kraju „food trucków”, czyli gastronomii na kółkach.

 

Czeerleaderki i królowie disco-polo

Uroczysta parada pod przewodem czeerleaderek z „WildCats Cheerleaders” poprowadzi legionowian na grillowaną świnkę pod sportową „Arenę” wprost spod dziedzińca legionowskiego magistratu. W trakcie i tuż po konsumpcji przysmaków przyrządzonych z wieprzowiny, na ustawionej przy stadionie miejskim scenie pojawią się gwiazdy wieczoru. Kolejny raz z rzędu, Legionowo stanie się stolicą krajowego disco-polo. – Gwiazdą wieczoru będzie zespół „Mig”, którego występ poprzedzą świetnie bawiące publiczność zespoły „Beat Boys” oraz „Bayera” – oznajmiają legionowscy włodarze na oficjalnej stronie internetowej miasta.