Przepisy świąteczne: śledź z ananasem i porem

śledź

– W naszym domu od dawna na Wigilijnym stole goszczą śledzie, pierwsze to z ananasem i porem – pisze Pani Agnieszka i załącza przepis na tę potrawę.

Składniki:

  • śledzie ok. 7 płatów
  • 1 puszka ananasa – ok. 340 g.
  • 1 por średniej wielkości
  • 1/2 małej gęstej śmietany
  • ok. 2 łyżek majonezu

    Śledzie moczymy i kroimy, pora siekamy na małe kawałeczki, mieszamy z pokrojonym ananasem, śmietaną i majonezem. Układamy w naczyniu warstwami: śledzie, sos ananasowo-porowy

    Smakuje rewelacyjnie, bardzo polecam, przepis dostałam od koleżanki z pracy i na stałe zagościł w naszej kuchni – dodaje Pani Anieszka.